Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Tevredenheid over kaartverkoop theatervoorstellingen De Klinker

- advertentie -

Winschoten – De kaartverkoop voor de voorstellingen in Cultuurhuis De Klinker startte maandag 5 januari j.l. Nu, zo’n vier weken later, is er tevredenheid over het aantal verkochte kaarten voor de voorstellingen en concerten die het Winschoter theater heeft geprogrammeerd voor de periode maart t/m mei a.s. 

- advertentie -

Directeur Leo Hegge: “Van verschillende kanten vernamen wij geluiden dat er al de nodige voorstellingen zouden zijn uitverkocht. Momenteel zijn alleen de voorstellingen van Bert Visscher op 5 en 6 maart a.s. al uitverkocht. Daarnaast is er een vijftal voorstellingen waarvoor er nog slechts enkele tientallen kaarten beschikbaar zijn. Het gaat om die van Frans Bauer, Guido Wijers, Herman van Veen, Tineke Schouten en Operettevereniging Amicitia”. Om teleurstellingen te voorkomen adviseert Hegge theaterliefhebbers niet al te lang meer te wachten.

Ook meldt Hegge dat het storm loopt voor kaarten voor de filmavonden van het Winschoter Stadsjournaal in de kleine zaal van het nieuwe Cultuurhuis. “Twee voorstellingen zijn al uitverkocht. Bij de derde gaat het om de laatste kaarten. Daarom hebben wij besloten nog een vierde avond te programmeren”. Vanaf heden kan men ook kaarten reserveren voor de filmavond op donderdag 19 maart a.s.”

De Klinker-directeur geeft aan dat het natuurlijk altijd beter kan wat betreft de kaartverkoop. “Zoals ieder theater streven ook wij naar een zo hoog mogelijke zaalbezetting. Het liefst hangen wij bij iedere voorstelling of concert het bordje ‘uitverkocht’ aan de deur”. Maar hij is realistisch genoeg om te beseffen dat dit een té grote ambitie is. Hegge denkt voor de eerste drie maanden dat het nieuwe theater in bedrijf is, een aansprekend en gevarieerd voor-ieder-wat-wils theaterprogramma te hebben neergezet. “Wij maken begin maart een nieuwe start na een Klinkerloze periode van ruim zes jaar. De inwoners van onze regio moeten De Klinker misschien nog weer even herontdekken. Wij doen enorm ons best om het nieuwe cultuurhuis op de kaart te zetten. Dat vergt behoorlijk wat promotionele inspanning en kost tijd. Maar we zijn positief gestemd en gaan met vertrouwen de toekomst in. Op onze website indeklinker.nl kan men 24 uur per dag terecht voor het reserveren van plaatskaarten. Ook kan het publiek op werkdagen ’s middags tussen 12 en 16 uur terecht bij onze theaterkassa. Die is tot 28 februari gevestigd in het gemeentelijk InfoPunt aan het Oldambtplein tegenover De Klinker.

De Klinker-directeur afsluitend: “Wij zijn constant doende om zoveel mogelijk ‘tamtam’ te maken. Via onze website, Facebook, Twitter, enz. Want we willen zo breed mogelijk kenbaar maken dat met de in gebruik name van De Klinker, onze regio straks over het mooiste regiotheater van onze provincie heeft! De Klinker is er vóóral voor alle inwoners in onze regio! Voor hen staat dit prachtige gebouw er. En we hopen dan ook van harte dat zij de gang naar De Klinker veelvuldig zullen maken en er met volle teugen genieten van alle moois dat wij hen te bieden hebben”.

Cultuurhuis De Klinker opent op 2 maart a.s. haar deuren voor het publiek. Vanaf die dag kan men er van maandag t/m zaterdag terecht voor het kopen van kaarten. Momenteel wordt er keihard gewerkt aan de inrichting van het gebouw. Een stevige klus, maar Leo Hegge heeft er alle vertrouwen in dat hij en zijn medewerkers begin maart het eerste publiek kunnen begroeten.

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button