AlgemeenIncidentenKort nieuws

Nog eens twee verdachten van woningoverval aangehouden

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft donderdag in Winschoten twee nieuwe verdachten aangehouden van een woningoverval die 8 februari jl. in Winschoten plaats vond. Kort na de woningoverval werd al een eerste verdachte al aangehouden. De recherche startte direct een onderzoek.

- advertentie -

De 51-jarige bewoner van de Molenhornstraat kreeg 8 februari ’s nachts bezoek van drie mannen. Twee van hen drongen de woning binnen. Deze mannen waren beiden in het bezit van een vuurwapen waarmee ze de bewoner bedreigden. Eén van de mannen sprak Duits. Er ontstond een vechtpartij waarbij de bewoner bij zijn keel werd gegrepen. Door de overvallers werd meerdere keren geschoten en ze namen diverse goederen mee. Agenten konden al vrij snel de bekende, een 51-jarige plaatsgenoot, van de bewoner aanhouden in zijn woning. De andere twee overvallers werden niet aangetroffen. Tijdens het verhoor van de 51-jarige verdachte bekende hij de overval te hebben gepleegd met twee andere mannen. Hij zit nog steeds vast. De achtergrond van de overval is drugsgerelateerd. De politie startte een onderzoek en de andere twee verdachten, een 49-jarige man uit Winschoten en een 31-jarige man uit Duitsland, werden internationaal gesignaleerd.

De twee andere verdachten werden donderdag aangehouden door het Grens Overschrijdend Team van de Duitse politie en de Koninklijke Marechaussee. In een gezamenlijke actie met de politie Noord-Nederland en het Grens Overschrijdend Team werden er tegelijkertijd doorzoekingen in woningen gedaan in Duitsland en Nederland. Daarbij werd in Duitsland een vuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn voorgeleid aan de de rechter-commissaris. De man uit Winschoten blijft langer vastzitten. De man uit Duitsland werd op vrije voeten gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button