AlgemeenGemeente

Abiant en Synergon sluiten principeovereenkomst

- advertentie -

Winschoten- Abiant en Synergon sluiten principeovereenkomst

- advertentie -

Werkvoorzieningsschap Synergon en Abiant hebben een principeovereenkomst gesloten over de overname van Synergon Metaal. De komende weken wordt de overname verder voorbereid. Over een aantal zaken moet nog overstemming worden bereikt. Of alle medewerkers door Abiant worden overgenomen, is een van de onderwerpen waarover nog verder gesproken moet worden. Medewerkers die niet meegaan in de overname, behouden hun baan bij Synergon.

Publiek-private samenwerking

Directie en Dagelijks Bestuur van Synergon zijn erg blij met het behaalde resultaat. Voorzitter Hennie Hemmes: “Dit is een voorbeeld van hoe wij als SW-bedrijf samen met het bedrijfsleven een oplossing hebben gevonden voor banenbehoud in onze regio in een moeilijke sector én voor een bijzondere groep mensen. Wij zijn er uiteraard erg blij mee dat wij onze mensen na een onzekere periode, dit positieve bericht kunnen brengen.”

Volgende stap

“We zijn blij dat we nu zijn aangekomen bij de volgende stap, het daadwerkelijk vormgeven van de overname. En daar kijk ik naar uit. We hebben met elkaar een mooi resultaat geboekt en nu is het zaak de overname verder vorm te geven,” aldus IJsbrand Havinga, algemeen directeur Abiant. “We willen ons graag breder profileren in de techniek. In samenwerking met de aanwezige bedrijfsschool liggen hier mooie mogelijkheden. Daarnaast gaat het ons lukken om extra werk uit Duitsland hierheen te halen, wat ook goed is voor de regio”.

Een nieuwe toekomst

Gedeputeerde economie Yvonne van Mastrigt: “Het is prachtig dat het gelukt is om tot overeenstemming te komen tussen Synergon en Abiant. Een belangrijke regionale werkgever, Abiant, maakt een nieuwe toekomst voor de vakmensen van Synergon Metaal mogelijk. De overname ligt in lijn met de uitgangspunten van de nieuwe Participatiewet, waarbij SW-medewerkers bij reguliere bedrijven aan de slag gaan.”

Commissie Van Zijl

De commissie Van Zijl, die onderzoekt welke kansen en mogelijkheden er in Oost-Groningen benut kunnen worden om meer mensen in deze arbeidsmarktregio aan het werk te helpen, presenteert aanstaande vrijdag haar resultaten. De commissie is tussentijds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen ten aanzien van de overname.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button