AlgemeenCultuur

Informatieavond voor nieuwbouw OZG rustig verlopen

- advertentie -

Winschoten – Zo emotioneel als de informatieavond van de Ommelander Ziekenhuis Groep onlangs in Delfzijl was, zo rustig was het woensdag in Winschoten.

- advertentie -

De inwoners van Winschoten zijn bijgepraat over de komst van het nieuwe ziekenhuis bij Scheemda. In Delfzijl ging de avond vooral over de zorg die uit de plaats verdwijnt. De Winschoters maken zich vooral druk over praktische zaken. Zoals parkeren, het openbaar vervoer, de breedte van een fietspad en niet te vergeten: kunnen we straks ook iets eten als we bij iemand op bezoek komen?

Kwaliteit
Het Scheemder ziekenhuis komt in de plaats van het Lukas Ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht in Delfzijl. Kwaliteit is het toverwoord: ‘In de huidige locaties kan niet voldoende kwaliteit geboden worden’, zegt voorzitter Albert Koeleman van OZG. Alleen als de klinische zorg wordt geconcentreerd, kan die kwaliteit worden geboden en blijft ze betaalbaar. Operaties zijn een voorbeeld van klinische zorg.

Ommelander Ziekenhuis Groningen
Het is de bedoeling dat het nieuwe ziekenhuis onder de vleugels van het UMCG in de stad gaat werken. De naam wordt dan ook veranderd van Ommelander Ziekenhuis Groep naar Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Bron: RtvNoord

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button