AlgemeenRegionaal nieuws

OBS Westerschool neemt intrek in lokaal Dollard College Bellingwedde

- advertentie -

(Regio) Bellengwedde – OBS Westerschool is uit haar jasje gegroeid. De school gaat daarom met ingang van half maart met groep 7/8 leerlingen gebruik maken van een lokaal en de faciliteiten van de naastgelegen vestiging van het Dollard College. Beide scholen liggen naast elkaar, de schoolpleinen sluiten op elkaar aan. Beide buur-scholen kunnen elkaar op deze manier mooi helpen. 

- advertentie -

Door onderwijskundige veranderingen en ict-ontwikkelingen heeft vestiging Bellingwedde een lokaal over; leerlingen maken tegenwoordig meer gebruik van laptops en computers in het Open Leer centrum. OBS Westerschool zocht al een tijdje naar een oplossing voor het ruimtetekort en is blij met deze oplossing.

De leerlingen van de basisschool volgen hun eigen lesrooster en houden hun pauze op het schoolplein van de basisschool. Overige activiteiten zoals ouderavonden en voorstellingen vinden ook op de basisschool plaats. Leerlingen van OBS Westerschool mogen gebruikmaken van de faciliteiten van de vestiging van het Dollard College zoals het Open Leercentrum en het handvaardigheid-lokaal.

Zowel het Dollard College Bellingwedde als OBS Westerschool zien veel mogelijkheden in deze nieuwe manier van samenwerken. De basisschoolleerlingen uit groep 8 nemen hiermee alvast een kijkje in het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie gaan ze in het echt naar het voortgezet onderwijs.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button