AlgemeenCultuur

Puck Dost van CBS de Vossenburcht naar provinciale finale De Nationale Voorleeswedstrijd

- advertentie -

Oldambt – Woensdag 11 maart vond in Bibliotheek Veendam de halve finale plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd. Acht voorleeskampioenen streden om vier plekken in de provinciale finale.

- advertentie -

Tijdens de halve finale mochten de kampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Ze werden beoordeeld door verhalenverteller Erik van Dort, bibliothecaris Silvia Overbeek en redacteur Karin Weijs. Deze jury koos de vier beste voorlezers die door gaan naar de provinciale finale op woensdag 15 april.

Daniek Vegter van OBS de Vlonder in Wedde las succesvol voor uit ‘Dagboek van een Muts’ van Rachel Renée Russell. Nienke Luring van CBS de Rank in Onstwedde gaat ook naar de provinciale finale. Zij las voor uit ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens.
Met een fragment uit de ‘Verschrikkelijke schoolmeester’ van Dolf Verroen wist Puck Dost van CBS de Vossenburcht in Winschoten een plekje in de finale te veroveren. Klarissa Lucan van OBS de Sleutel in Wildervank is de laatste die door mag naar de volgende ronde. Zij las voor uit ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kinney.

Provinciale en landelijke finale
Daniek, Nienke, Puck en Klarissa doen  woensdag 15 april mee aan de provinciale finale in theater vanBeresteyn in Veendam. Zij zullen dan met vier andere voorleeskampioenen strijden voor een plek in de landelijke finale op woensdag 27 mei in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button