AlgemeenCultuur

Hoogstwaarshijnlijk weer een bioscoop in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De kans is groot dat Winschoten weer een volwaardige bioscoop krijgt. De bios moet komen in de kleine zaal van het nieuwe Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

Kinepolis
Klinker-directeur Leo Hegge voert momenteel onderhandelingen over de bios met Kinepolis. Deze Belgische bioscoopexploitant nam in 2014 de Wolff-bioscoop in de Euroborg in Groningen over en zou ook wel wat voelen voor een avontuur in Winschoten.

Tussen nu en twee weken wordt de knoop definitief doorgehakt. ‘Want we moeten financieel nog wel wat puntjes op de i zetten’, zegt Hegge.

‘Second runs’
Het is de bedoeling dat Kinepolis van woensdag tot en met zondag films gaat vertonen in de kleine zaal het Winschoter cultuurhuis. Het gaat om zogeheten ‘second runs’. ‘Dat houdt in dat filmpremières niet bij ons te zien zullen zijn’, legt Hegge uit. ‘Zo’n film komt dan gewoon wat later. Maar alle grote producties zullen wel naar Winschoten komen. Ook gaan we op de woensdagmiddag kinderfilms vertonen.’

Filmuitrusting
De kleine zaal van De Klinker heeft 162 zitplaatsen. Volgens Hegge is dat het formaat van een ‘gemiddelde bioscoopzaal’. In de zaal is al een complete filmuitrustig aanwezig. ‘We zouden dan ook snel los kunnen met de filmvoorstelllingen’, zegt Klinker-directeur Hegge, die benadrukt dat de dinsdag blijft gereserveerd voor de Winschoter Filmliga. ‘Op die dag draait Kinepolis dan niet. Ook op maandag niet, want dan is het cultuurhuis gesloten’.

Hollywood
Het is inmiddels zeven jaar geleden dat inwoners van de Molenstad in eigen gemeente naar de film konden. Bioscoop Movie Unlimited, eerder Hollywood geheten, ging in 2008 dicht omdat er te weinig bezoekers kwamen. Het rookverbod zou daarvan de oorzaak zijn geweest.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button