Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Dorine Wiersma met haar cabaret ‘D&A’ donderdag in de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 26 maart staat Dorine Wiersma met haar nieuwe cabaretprogramma D&A in De Klinker in Winschoten. Het is haar derde avondvullende voorstelling sinds zij de Annie M.G.Schmidt prijs ontving voor haar hilarische anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen.

- advertentie -

D&A (Dorine&Aanhang) gaat over familie. Over een neef met een heldenstatus en nichten met dwangneuroses. Over doorgeslagen pubers en de opvoedkunsten van geschifte tantes. Over opa die fout was in de oorlog maar toch heel lief voor z’n kleinkinderen. Over verloren zonen, dolende zielen maar ook over een doodnormale tante uit Bloemendaal.. Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine.
Op zoek naar haar wortels vertelt zij zingend, gitaarspelend en persiflerend de verhalen over haar aan- en bloedverwanten. Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie.

Met ijzersterke liedteksten en dito gitaarspel slaat Wiersma in deze show een brug tussen cabaret en muziek uit alle windstreken.

Haar composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. Met Zei Ik Dat? eist zij haar plek onder de cabaretzon definitief op.Volkskrant Patrick van den Hanenberg****

De meest aansprekende liedjes in het cabaret van dit seizoen kwamen van Dorine Wiersma die tourde met haar aanstekelijke programma Zei ik dat? Fijnzinnige en geestige liedjes waarmee ze tussen Kees Torn en Brigitte Kaandorp in zit. NRC Ron Rijghard

Haar klassieke achtergrond kennis en vaardigheden maken Zei ik dat? muzikaal gevarieerd en boeiend
Het ongepolijste is tegelijkertijd ook haar charme. Theaterkrant Ruud Buurman

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button