Algemeen

Tanken over de grens wordt strafbaar (1 April grap)

- advertentie -

Redactie – Wij als redactie van OldambtNu.nl konden natuurlijk niet achter blijven op 1 april. Het onderstaande bericht was dan ook uiteraard een broodje aap verhaal. Gelukkig konden de meeste mensen die ons volgen op Facebook deze grap waarderen, en lieten dan ook massaal hun reactie achter.

- advertentie -

Het bericht is dan ook zo’n 40.000 keer bekeken op onze Facebook pagina en zo’n 400 keer gedeeld. En was bij de meeste mensen een gesprek van de dag. Gelukkig was dit natuurlijk allemaal nep en zullen wij echter nooit neppe berichten plaatsen, u kunt dan ook weer een jaar lang vertrouwen hebben in het nieuws wat wij melden op OldambtNu.nl

______________________________________________________________________________________________________________________

Oldambt – Het was al vaker onder de aandacht gebracht dat de belastingdienst het zal verbieden voor de inwoners die aan de grens van Duitsland wonen om te gaan tanken bij de Oostelijke buren. Het is daar aanzienlijk goedkoper aangezien daar weinig accijns op de brandstof is berekend.

De belastingdienst loopt door dit prijsverschil aardig wat inkomsten mis aangezien de mensen die aan de grens wonen naar de buren gaan om daar goedkoper te gaan tanken. Hierdoor was dan ook de doorslag gevende argument in de tweede kamer ‘Dat het niet eerlijk zal zijn voor de rest van Nederland’. Door dit is er per vandaag een nieuwe wet ingevoerd waarin staat dat het verboden is om over de grens te gaan tanken.

Inmiddels staan er voertuigen van de Polizei bij de Duitse tankstations om te controleren dat er geen Nederlanders daar zal gaan tanken, binnenkort zullen de pin automaten bij de tankstations vérder dan 20 kilometer van de grens aangepast worden zodat Nederlandse bankpassen geblokkeerd worden als ze alsnog proberen te tanken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button