Cultuur

Lieke Veen wint de regionale voorronde van de voorleeswedstrijd in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – De spanning tijdens de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de kleine zaal van De Klinker was woensdagmiddag om te snijden. 10 meiden uit de hoogste groepen van  Oldambtster basisscholen hadden zich geselecteerd voor deelname aan deze voorleeswedstrijd. De jury bestond uit juf Duitse les, Franzis Pranger-Wiese, wethouder Jurrie Nieboer en directeur van De Klinker, Robert Bangma. Juf Francis is al zes jaar duitse taal lerares voor alle basisscholen in de gemeente Oldambt en noemt het zelf een droombaan. Zij is nu voor de tweede keer jurylid.

- advertentie -

9 Criteria
Aan de hand van 9 criteria besluiten de juryleden na het voorlezen van de kinderen wie de uiteindelijke winnaar is geworden. Ook een ‘runner-up’ wordt er gekozen, voor het geval dat de winnaar tijdens de halve finale ziek zou zijn.

Na een behoorlijk lang beraad heeft de jury tenslotte besloten dat Lieke Veen van cbs Het Baken uit Westerlee de voorkeur heeft gekregen om een ronde verder te gaan. Tweede is Frauke Loeters van cbs Annewieke uit Scheemda geworden.

Deelnemers
De deelnemers aan deze voorleeswedstrijd waren Sanne Biersteker, Lotte Streunding, Cato Roege, Caress Blaauw, Lieke Veen, Franca Hamster, Rieke Smit, Rhela de Lang, Madelief Oortwijn en tenslotte Frauke Loeters.

De organisatie van deze wedstrijden is in handen van Biblionet Groningen. De eerstvolgende ronde is de halve finale en is ook in De Klinker is op 15 maart; dan volgt er nog een provinciale ronde te Veendam en deze is op 12 april en tenslotte vindt de finale in Utrecht plaats.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button