Kort nieuws

Partij voor het Noorden stelt vragen over verkeersveiligheid in Winschoten en Westerlee

- advertentie -

Winschoten – Al heel lang brengt de Partij voor het Noorden de verkeersonveilige situatie ter sprake bij de spoorwegovergang aan de Blijhamsterweg in Winschoten. (bij de Campus)

- advertentie -

Door een conflict over ‘wie gaat wat betalen’ ligt de daadwerkelijke aanpak van de overgang al weer geruime tijd stil. Met name voor de fietsers blijft de manier waarop het fietspad uitkomt op de rijbaan een levensgevaarlijke situatie. Opnieuw vragen wij hier aandacht voor, er gaan veel scholieren over deze overweg! Daarom stelt de Partij voor het Noorden aan verantwoordelijk wethouder vd Aker de volgende vragen hierover:

Vragen:

  1. Is er al zicht op of Prorail haar verantwoordelijkheid neemt en met geld over de brug komt voor verbreding van de spoorwegovergang?
  2. Indien dit niet het geval is, kan de gemeente dan kijken naar een aanpassing die gedaan kan worden om dit fietspad veiliger aan te kunnen laten sluiten op de rijbaan? 

Westerlee – Verder hebben wij ook nog een vraag over de Hoofdweg in Westerlee.

Allereerst onze complimenten voor de aanpak van de Hoofdweg in Westerlee. Westerlee ligt er weer keurig bij. Toch hebben wij een vraag over de veiligheid, en dan met name voor de fietsers. Bij de splitsing Hoofdweg/Emergoweg loopt het gemarkeerde fietsgedeelte heel abrupt af. Fietsers zitten daar plots op de rijbaan, en dit nog wel in de vreemde draai die auto’s daar moeten maken.

Vraag: Kan onderzocht worden of dit met een simpele aanpassing veiliger gemaakt kan worden?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button