Algemeen

VCP wil dat directeur Synergon gedeelte salaris terug betaald

- advertentie -

Oldambt – De Verenigde Communistische Partij (VCP) in Oldambt wil dat directeur Ed Scherbeijn een gedeelte van zijn salaris terugbetaalt aan werkvoorzieningsschap Synergon.

- advertentie -

Salaris
Werkvoorzieningsschap Synergon zit in financieel zwaar weer en moet elk dubbeltje omdraaien. Volgens de VCP wordt overal op beknibbeld, maar niet op het salaris van directeur Scherbeijn. In 2013 verdiende hij volgens de partij 148.069 euro.

Loonsverhoging
Tot verbazing van VCP-voorman Engel Modderman kreeg de Synergon-directeur in 2014 een loonsverhoging (naar 155.084 euro), terwijl het werkvoorzieningsschap de broekriem behoorlijk moet aanhalen.

‘Er is nog geen bindende cao en als gevolg daarvan moeten werknemers straks onder het minimumloon aan het werk’, aldus Modderman. ‘Het had het bestuur daarom gesierd om Scherbeijn op de nullijn te zetten. Daar komt bij dat de directeur ook zelf had kunnen aangeven solidair te zijn met zijn werknemers.’

Boze brief
De VCP heeft het bestuur van Synergon een boze brief gestuurd. Daarin uit de partij niet alleen haar verbazing en ongenoegen, maar wordt Scherbeijn ook opgeroepen om een gedeelte van zijn ’te veel betaalde’ salaris in de kas terug te storten.

Daarnaast roept de VCP het bestuur op om het salaris van Scherbeijn te bevriezen.

- advertentie -

Reactie
Directeur Scherbeijn is op vakantie en wil voorlopig niet reageren op de kritiek van de VCP.

- advertentie - 

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button