Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Workshop: ‘Hoe belangrijk is voeding in de overgang?’

- advertentie -

Midwolda – Op dit moment zijn er 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Uit het contact met vrouwen blijkt dat er veel onwetendheid is over de overgang. De overgang van vrouwen vindt meestal plaats tussen de 45 en 60 jaar en gaat gepaard met bekende verschijnselen, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, menstruatieklachten en o.a. gewichtstoename.

- advertentie -

Er kan sprake zijn van gevoelens van onzekerheid, angst of weerzin tegen dingen waar voorheen plezier aan werd beleefd. Je voelt je fysiek en emotioneel uit balans en je kunt je draai niet meer vinden in je dagelijks leven.

Veel vrouwen vragen zich af waarom zij in deze periode dikker worden, terwijl ze niet anders eten en ook niet minder bewegen dan vroeger. Voeding heeft alles te maken met een gezond gewicht en met je gezondheid. Dat geldt natuurlijk ook voor vrouwen in de overgang. Een goed voedingspatroon kan veel van de overgangsverschijnselen verminderen.

Je bent niet helemaal overgeleverd aan wat hormonen doen met je lichaam, je hebt zelf wel degelijk invloed op dat proces.

Dinsdag 28 April van 19:30 tot 21:00 uur.
Locatie Gersteveld 6 Midwolda.
Kosten €15,- (vergoeding bij veel zorgverzekeraars).
Heb je belangstelling stuur een persoonlijk berichtje naar gewichtsconsulente-midwolda@ziggo.nl of bel: 06-54248582.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button