Algemeen

Pieter Smit onthuld de ‘Studebaker’ bij Stichting Oud Brandweermateriaal

- advertentie -

Winschoten –  Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) houdt vandaag – zaterdag 9 mei – een open dag. Dit gebeurd in de SOB kazerne aan de Grintweg 85 te Winschoten. Naast de vele activiteiten,  Werd er zojuist om 10.00 uur de ‘Studebaker’ onthuld door burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

De ‘Studebaker’ is in 1954 gebouwd bij de firma Van Bergen uit Heiligerlee. De auto heeft bij de brandweer Winschoten dienst gedraaid van 1954 tot 1974. ”Vele branden heeft hij niet kunnen blussen, de watertank bleek in het praktijk te klein te zijn… De ‘Studebaker’ heeft voor het grote deel riolen en de jaarlijkse Adrillen markt schoongespoten. ” Aldus Dick Zwart.

Daarna is hij uitgeleend aan het brandweermuseum in Borculo. Tot maart 2013, toen hebben de leden van de SOB de inmiddels oldtimer terug gehaald naar zijn thuisbasis. Omdat de wagen zeer verouderd was en behoorlijk veel mankementen vertoonde, moest deze volledig gerestaureerd worden. Na maandenlang hieraan gewerkt te hebben is de auto weer zo goed als nieuw en toonbaar voor het publiek.

Meer informatie op www.sobwinschoten.nl.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button