Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Kort nieuws

Roel Boomstra pakt Groningse titel sneldammen

- advertentie -

Winschoten – De 22 jarige Internationaal Grootmeester Roel Boomstra uit Emmen heeft op overtuigende wijze de Groningse sneldamtitel op zijn naam geschreven. Als lid van Damgenootschap “Het Noorden” uit Groningen stond Roel op de deelnemerslijst. Het toernooi werd afgewerkt in het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten, waar de plaatselijke damclub als gastheer fungeerde.

- advertentie -

De 18 deelnemers speelden een z.g. “rondtoernooi”, onder een speeltempo van “Fischer 5+5”. Virtueel werden de deelnemers ondergebracht in een groep tot 900 ratingpunten, 900 tot 1100 punten en boven de 1100 ratingpunten. Roel Boomstra werd algeheel kampioen met 32 punten en speelde slechts remise tegen Martijn de Jong en Nico Werkman.

In de B groep werd Henk Prak uit Winschoten kampioen en de 19 jarige Gerco Lubberink uit Winschoten pakte de titel in de C groep. De drie kampioenen plaatsen zich voor het NK sneldammen op 13 juni in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel in Utrecht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button