AlgemeenGemeente

Blauwe Passage vandaag officieel in gebruik genomen

- advertentie -

Midwolda – Het nieuwe kanaal de Blauwe Passage bij Midwolda is zaterdag officieel in gebruik genomen.De ruim twee kilometer lange vaarroute was een langgekoesterde wens de overheid om het toerisme te stimuleren. Het kanaal verbindt het Oldambtmeer met het Termunterzijldiep, de Dollard en de Eems.

- advertentie -

‘Met deze schakel hebben we een parel aan de ring van Blauwestad toegevoegd’, zegt wethouder Ricky van den Aker van Oldambt.
In november konden de eerste schepen al gebruikmaken van de vaarverbinding. Zaterdag was de openingshandeling. Een praam met daarop een muziekkapel voer door een lint dat over de Blauwe Passage was gespannen.

Foto’s: Hugo den Besten/ Ingezonden (Tekst: RtvNoord)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button