AlgemeenGemeente

Oldambtster website krijgt complimenten van minister Plasterk

- advertentie -

Winschoten – De vernieuwde website van de gemeente Oldambt kan rekenen op de steun van minister Plasterk. Bij een kamerdebat over DIGID roemde hij indirect ook de vernieuwde website van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dat zit zo: de gemeente Oldambt heeft een belangrijke bijdrage geleverd binnen Dimpact, een samenwerkingsverband van 34 gemeenten, aan het ontwerpen van een website die voor alle gemeenten bruikbaar zou kunnen zijn. Dit past in de ambitie van minister Plasterk om uiteindelijk te komen tot één website waar alle informatie van zowel landelijke als regionale en lokale overheden is het vinden.

Nu.nl meldt: “Plasterk meldde in het debat ook dat dat 34 gemeenten elkaar opzoeken om te komen tot een uniforme kernwebsite, iets waar verschillende Kamerleden op hamerden. De gemeenten doen dat via Dimpact, een landelijk samenwerkingsverband van gemeenten. De minister vindt het ook niet nodig dat alle gemeenten op eigen houtje het wiel uitvinden, met alle kosten en risico’s van dien. Door: ANP “

De nieuwe website is op 11 november 2014 live gegaan, waarmee al één van de speerpunten in het gemeentelijke dienstverleningsprogramma is gerealiseerd. Er wordt hard gewerkt aan de overige speerpunten, die allemaal in het teken staan van het verbeteren van onze dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button