AlgemeenGemeente

Gratis voorlichting van Groningen HartVeilig AED in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Op dinsdag 23 juni zal bij Terra Plant Zorgtuin Groeningherland een voorlichtingsavond worden gepresenteerd door de stichting Groningen HartVeilig (GHV). Tijdens deze avond zal uitleg worden gegeven over het alarmeringssysteem HartslagNu wat gebruikt wordt als er iemand gereanimeerd moet gaan worden bij u in de omgeving en over de positie van GHV hierin. Dit alles naar aanleiding van het zelf aanschaffen van een AED door de Zorgtuin.

- advertentie -

Burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij GHV en HartslagNu krijgen in geval van een reanimatie bij hun in de buurt van de 112-meldkamer een sms waarin gevraagd wordt om naar het slachtoffer te gaan en de reanimatie op te starten. Indien er een AED in de buurt beschikbaar is zal een gedeelte van de burgerhulpverleners een sms krijgen waarin wordt gevraagd of ze eerst de AED halen en vervolgens naar het slachtoffer willen gaan.

GHV is mei 2012 opgericht en heeft inmiddels ruim 2.600 vrijwilligers. Het doel van GHV is om de overlevingskans na een reanimatie te verdubbelen ten opzichte van de periode voordat HartslagNu in werking was. Dit zal bereikt worden als er ongeveer 3.000 vrijwilligers aan dit project meedoen.

Tijdens de avond die om 19.30 uur begint zal middels een PowerPoint presentatie onder andere uitgelegd worden waarom we met dit project zijn gestart, waarom we u daarbij nodig hebben, wat u van ons als stichting kunt verwachten en wat wij van u verwachten. De deelname aan zowel de avond als aan het project is kosteloos. De avond is, zoals de naam al zegt, een voorlichting en door deze avond te volgen wil het niet automatisch zeggen dat u ook deelneemt aan het project, die keuze kunt u later maken. Wij hopen op een enorme opkomst zodat binnenkort ook Midwolda en omgeving HartVeilig zal zijn. Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom op Terra Plant Zorgtuin Groeningherland aan de Hoethslaan 42, 9681 CM Midwolda, u kunt dan ook nog voor de voorlichting  de prachtige natuurtuin bewonderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button