AlgemeenOp stapVideo

Fotoserie: The Barrel Challange race, van Winschoten naar Praag

- advertentie -

Winschoten – Zo’n dertig barrels zijn zondagmorgen in Winschoten de weg op gegaan voor een bijzondere uitdaging. Zes dagen lang racen de oude auto’s over het Europese asfalt voor The Barrel Challenge.

- advertentie -

Dit is de eerste zomereditie van een race waarbij krakkemikkige wagens over kleine wegen rijden door onder meer Italië, Kroatië en Tsjechië. Onderweg krijgen deelnemers opdrachten, zoals het maken van een speciale fotoserie. Wie daarmee de meeste punten haalt, wint de race.

Pech
Of de oude voertuigen daadwerkelijk de eindstreep halen, blijft voor velen de vraag. De eerste deelnemers staan al met pech langs de weg, onderweg naar het vertrekpunt bij De Tramwerkplaats. ‘Hopelijk kunnen komen ze straks nog’, zegt organisator Rob Zweep.

Wie tijdens de race panne krijgt, is in goede handen. ‘Als er iemand strandt, dan moeten we hem helpen’, vertelt deelnemer Willem Visser uit Drachtstercompagnie. ‘Dus dat moet goedkomen.’

Badeendjes
Voor de challenge geldt elke wagen ouder dan 16 jaar als barrel. ‘We willen iedereen een kans bieden om mee te doen’, legt de organisator uit. ‘Maar ze moeten wel apk-gekeurd zijn en verzekerd.’ De meeste wagens zijn door de deelnemers voor enkele honderden euro’s op de kop getikt. Geluidsinstallaties, badeendjes of grasmaaiers zijn op het dak gemonteerd ‘voor de fun’. Deelnemers komen uit het hele land, maar ook uit Duitsland en België..

Te laat
De race is opgezet door een Veendammer evenementenbureau en is geïnspireerd door de Carbage Run. Daaraan doen jaarlijks honderden wagens mee.Johnny Ganzeboer uit Hardenberg wilde eigenlijk meedoen aan die Carbage Run, maar was te laat met inschrijven. ‘Dit zag ik op internet en ik dacht: ‘Ik probeer het.’ Het is niet zo groot als de Carbage Run, maar daarom niet minder gezellig.’

The Barrel Challenge eindigt komende zaterdag in Praag. De winnaar krijgt dan duizend euro.

Foto’s: Jacob Musch/ WesterwoldeActueel.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button