AlgemeenCultuur

Opening piratendorp ‘Blauwe Schat’ van Captain Jack

- advertentie -

Blauwestad – Binnenkort wordt het startschot gegeven voor een heus piratendorp in Blauwestad. Het dorp, “Blauwe Schat”, is vanaf 10 juli het nieuwe onderkomen van de stichting Pirates4Kids. Deze stichting is in 2011 opgericht en bezorgt sindsdien meervoudig gehandicapte en langdurig zieke kinderen een leuke dag, geheel in piratenstijl.  De opening van het nieuwe piratendorp vindt plaats tijdens de eerste dag van het evenement Xpeditie Blauwestad.

- advertentie -

Het piratendorp bevindt zich in Het Havenkwartier naast het projectbureau Blauwestad. Bezoekers vinden er een spannende piratenplek waar voor jong en oud iets te beleven valt, zoals een piraten-rariteitenmuseum en Cap’n Jack’s Cabin: een echt zeerovershol.  Het doel van Blauwe Schat? Een fijne locatie met een groeiend piratendorp voor jong, oud, gezond en beperkt, waar iedereen weer een dagje helemaal kind kan zijn. Kortom: een echte Blauwe Schat.

Volledig toegankelijk
Stichting Pirates4Kids werd in 2011 opgericht door Don van Haren, beter bekend als de Jack Sparrow-lookalike Cap’n Jack. Inmiddels is de stichting klaar voor de volgende stap. De Blauwe Schat is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen met een beperking . “Dat komt mede door de fantastische inbreng van Blauwestad”, vertelt Van Haren trots. “Deze plek is voor iedereen toegankelijk en er is vertier voor jong en oud. Wees welkom bij het informatiecentrum van stichting Pirates4Kids!”

Plannen
Sinds de oprichting van Pirates4Kids, gaat het de stichting voor de wind. “Maar een piraat wil natuurlijk meer”, aldus Van Haren. “We werken bijvoorbeeld aan een kippenknuffelhut waar kinderen kennis kunnen maken met de lievelingskippetjes van Cap’n Jack en mijn piratencrew. En in de toekomst willen we de locatie uitbreiden met verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Zo wordt er druk gewerkt aan een fotostudio en liggen er plannen voor een mini-theater. Dit alles natuurlijk in piratenstijl.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button