Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stapSport

Stand van zaken met betrekking van alles om de Winschoter Run

- advertentie -

Winschoten – Het is nog even maar toch raakt 12 september al in zicht. Dan vind zich de Run van Winschoten 2015 plaats, met dit jaar vele

- advertentie -


  extra’s. Namelijk het 40 jaar bestaan van de Run én het IAU Kampioenschap WK & EK 100km vindt zich plaats in de Rozenstad.

  De organisatie heeft tot nu toe de stand van zaken bekend gemaakt met betrekking van alles om deze Winschoter Run. Het beloofd weer een spectakel te worden!

  IAU WK/EK 100 km, NK 100 km en WMA(masters) WK 100 km
  Het aantal aanmeldingen voor het IAU Kampioenschap begint goed op gang te komen. Op dit moment hebben we alleen het aantal deelnemers per land en nog geen namen.
  In de procedure moeten de landen eerst aangeven of ze komen en met hoeveel personen. Voor 8 augustus moeten de namen worden doorgegeven. Dan pas kan er ook een goede prognose van prestaties worden gegeven. De RUN gaat natuurlijk voor een tijd ruim beneden de 7 uur bij de mannen en beneden de 8 uur voor de vrouwen.

  Dit jaar gaat het Atletiekunie NK 100 km voor beide categorieën (mannen en vrouwen) door. Het aantal ingeschreven deelnemers is voldoende voor het doorgaan van dit onderdeel van de RUN.
  Het WMA kampioenschap kent ook al een mooi deelnemersaantal. Dit kampioenschap staat open voor atleten van 35 jaar en ouder en wordt per leeftijdsklasse van 5 jaar gelopen.

  Open wedstrijd 100 km en 50 km
  De teller voor het aantal aanmeldingen voor de open wedstrijd staat op dit moment op 119, wat nu al het aantal is wat er in 2014 uiteindelijk op de startlijst stond. Mooi resultaat waar we als organisatie heel erg blij mee zijn. De aanmeldingen voor de 50 km loopt gestaag door en ook deze afstand zal weer een mooie strijd op gaan leveren. Het is en blijft een mooie opstap vanaf de marathon naar het ultragebeuren.

  Lutje RUN
  Het aantal inschrijvingen bedraagt hier ook al meer dan in 2014 op dezelfde datum. Ervaring leert dat als de scholen weer beginnen de inschrijvingen met rap tempo binnen komen. Gelukkig zijn de vakanties dit jaar vroeg in het Noorden. Tijdig inschrijven betekent naam op het startnummer en dat is altijd een leuke herinnering aan deelname aan de Lutje RUN

  Wandelen
  De 2e wandeltocht, omgedoopt tot Noord-Oost WandelRUN wordt een prachtig evenement. De deelnemers worden met de bus weggebracht en zo is het mogelijk om een groter deel van het mooie Oldambt aan de wandelaars te laten zien. De Ennemaborgh, Midwolda, Oostwold, het Oldambtmeer, De Tjamme, Beerta en het Museum Stoomgemaal, allemaal te zien op de wandeling van 28 km. De kortere afstanden starten in Midwolda (17 km) en Oostwold (11 km).

  Meedoen (inschrijven tot eind augustus)
  Alle inschrijvingen lopen via de website van de RUN www.runwinschoten.nl. Ook voor het wandelen is inschrijving via de website nodig. Zorg dat je de betaalgegevens bij de hand hebt om de inschrijving goed te kunnen afronden.

  Jubileumshirt 40 jaar RUN en merchandising
  De 40e RUN moet niet zonder blijvende herinnering voorbij gaan. Er is een prachtig functioneel running shirt beschikbaar voor 15 euro. Maten vanaf 116 tot en met XXL.

  Is het shirt besteld voor 25 juli via www.runwinschoten.nl of bij Valkema Running Centre Veendam dan is levering op 12 september gegarandeerd.
  Tijdens het RUN weekend is het aantal beschikbare shirts zeer beperkt. Naast het shirt zullen zonnekleppen, pins, buttons en patches verkrijgbaar zijn met het jubileumlogo, maar ook met het logo van de Noord-Oost WandelRUN.

  Randevenementen
  Vlagparade op vrijdag 11 september: Start vanaf ’t Rond om 18 uur. De deelnemende landen aan het WK/EK presenteren zich aan Winschoten met een parade door de Langestraat en over het Oldambtplein.

  Trainen met ultra-atleten: Op donderdagavond 10 september zullen een aantal (internationale) ultralopers bij AV Aquilo trainingen meedraaien, zowel voor de jeugd al voor volwassenen. Details volgen.

  HOKA Test Tour: Wil je kijken welke schoenen geschikt zijn, bezoek dan dit evenement in het Rosarium op 11 september om 14 uur. Deskundigen kunnen alles vertellen over schoeisel en kleding. Dit onderdeel is in samenwerking met Valkema Running Centre Veendam.

  Verkenningslopen 10 km parcours: Inmiddels een vast onderdeel in de voorbereiding naar de RUN. Twee verkenningslopen die worden gehouden vanaf de Boreas atletiekbaan AV Aquilo aan de Bovenburen 110, Winschoten. Data: zondag 30 augustus om 10.30 uur en donderdag 3 september om 19.00 uur. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van AV Aquilo.

  Opstapcursus Lutje RUN: Vorig jaar een groot succes en daarom ook in 2015 weer de mogelijkheid voor de jeugd om zich goed voor te bereiden op de Lutje RUN. Data: 22 en 29 augustus en 5 september. Aanvang 10.00 uur op de Boreas atletiekbaan AV Aquilo aan de Bovenburen 110. Vooraf aanmelden niet nodig en het kost niets. Kom gewoon langs en doe mee!!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button