Algemeen

OZG ontvangt vijfde keer op rij lintje borstkankerzorg

- advertentie -

Winschoten/ Delfzijl – De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) ontvangt voor de vijfde keer op rij het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het lintje geldt als kwaliteitskeurmerk, waarmee de OZG voldoet aan alle basiseisen die de BVN stelt aan goede borstkankerzorg.

- advertentie -

Het roze lintje wordt binnenkort in de OZG op locatie Lucas persoonlijk uitgereikt door de BVN. Het lintje is een initiatief van de landelijke Monitor Borstkankerzorg. De Monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in ziekenhuizen is georganiseerd. In de Monitor zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze criteria met een lintje gemarkeerd. De monitor combineert feitelijke ziekenhuisinformatie met patiëntenervaringen. Hierdoor kunnen patiënten een goede keuze maken voor het ziekenhuis waar zij behandeld willen worden.

Criteria aangescherpt
De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg aangescherpt. De OZG voldoet ruimschoots aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg aangescherpt. De OZG voldoet ruimschoots aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Deze normen houden onder andere in dat de OZG een vast aanspreekpunt heeft voor borstkankerpatiënten met een beschikbaar spoednummer, ook bij nazorg. Verder is er een vast team beschikbaar, die gespecialiseerd is in borstkanker, inclusief de plastisch chirurg, klinisch geneticus, radiotherapeut en medisch oncoloog.

De uitslagen van standaard onderzoeken zijn in de OZG binnen 24 uur bekend (volgens BVN moeten alle onderzoeken binnen 10 dagen bekend zijn) en de wachttijd voor een operatie, is na het vaststellen van borstkanker, kort. Voorts houdt het ziekenhuis patiënttevredenheidsonderzoeken om inzicht in ervaringen van (ex)patiënten te meten om te komen tot verbeterprojecten.
Via de Monitor www.monitorborstkanker.nl zijn alle gegevens in te zien.

In het kader van de samenwerking met het UMCG houden zorgprofessionals gezamenlijk de wekelijkse patiëntbesprekingen. Zo wordt expertise en ervaring uitgewisseld om de beste kwaliteit van zorg te leveren.

- advertentie -

Monitor Borstkankerzorg
De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button