AlgemeenRegionaal nieuws

Bellingwedde laat recycling elektrische apparaten voortaan door Virol uitvoeren

- advertentie -

Scheemda/ Wedde – De gemeente Bellingwedde sluit maandag 3 augustus een contract met afvalverwerkingsbedrijf Virol uit Scheemda. Dit bedrijf gaat vanaf september de ingeleverde elektrische apparaten demonteren en recyclen. Hiervoor neemt Virol drie medewerkers van Synergon in dienst. Voor inwoners die hun apparaten willen inleveren verandert er verder niets.

- advertentie -

De gemeente Bellingwedde vindt het van belang dat apparaten op een verantwoorde manier worden gerecycled. Inwoners die hun afgedankte elektrische en elektronische apparaten kwijt willen, kunnen dit daarom gratis inleveren bij de milieustraat in Vriescheloo. Te denken valt aan audio apparatuur, telefoons, wasmachines en computers.

Wethouder Lea van der Tuin: “We zijn blij dat we met het contracteren van Virol een aantal werkplekken kunnen creëren. Zo dragen we met de recycling van de apparatuur niet alleen bij aan het milieu maar ook aan de regionale werkgelegenheid.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button