Kort nieuwsOp stap

Sportmarathon bij Sportschool Scheemda voor het goede doel

- advertentie -

Scheemda – Op 26 september 2015 organiseert Sport en Beauty Plaza Scheemda een sportmarathon voor het goede doel. Het goede doel waarvoor (hopelijk) een heleboel geld wordt ingezameld is ‘Kids United’.

- advertentie -

Kids United
Kids United is een voetbalclub speciaal voor jeugd met een beperking zoals lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom en autisme. Stichting Kids United is een initiatief van Onno en Margriet Kukler. In 1995 werd Sandro ernstig ziek met het gevolg dat hij een er een hersenbeschadiging aan overhield. Toen Sandro in 2003, op 10 jarige leeftijd, aangaf graag te willen voetballen, was er geen vereniging waar hij lid van kon worden. Sandro was te beperkt om mee te kunnen in het reguliere voetbal. Een reden om zelf een voetbalclub te maken voor deze kinderen.

In Mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen en inmiddels  is Kids United gegroeid naar een prachtige voetbalclub met als doel: Plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar. Daarnaast brengt Kids United de reguliere jeugd in contact met hun gehandicapte leeftijdgenootjes d.m.v. wedstrijden organiseren tegen E-pupillen op een leuke aangepaste manier. Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er de landelijke G-jeugdcompetitie onder de vlag van de KNVB.

Activiteiten
Tijdens de sportmarathon zullen er verschillende activiteiten plaats vinden. Zo is er een skeelertocht, een duathlon (lopen en spinning), een loterij met mooie prijzen, verschillende demonstratielessen, een rommelmarkt, staan er springkussens en spelletjes voor de kinderen en zijn er ook kinderen van Kids United aanwezig met hun mascotte! Tevens wordt er een gesigneerd shirt van Fc Groningen geveild!

Doe mee!
Voor alle activiteiten geldt dat we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor Kids United. Dit kan door mee te doen aan de activiteiten (kijk voor info en opgave naar www.sportenbeautyplaza.com) of door langs komen op 26 september aan de lutkelant 2, 9679 VE te Scheemda, en zo een bijdrage te leveren aan dit mooie goede doel! Bent u niet in de gelegenheid om bij ons langs te komen dan kunt u ook geld overmaken aan Sportschool Scheemda op rekening nummer NL39ABNA0414282299 onder vermelding van Kids United.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button