AlgemeenCultuur

Jur Feiken benoemd tot erelid van muziekvereniging Prins Hendrik

- advertentie -

Scheemda – Vrijdagavond 4 september bracht de muziekvereniging “Prins Hendrik” een serenade aan Jur Feiken, vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap. Jur Feiken werd in 1955 lid van Prins Hendrik, hij kreeg les van Albert Jan Mulder, en bespeelde achtereenvolgens de bariton, Es bas, trombone en de hoorn.

- advertentie -

Vanaf 1969 maakte Jur deel uit van het bestuur, eerst als secretaris en later als voorzitter. In die jaren maakte hij zich sterk voor de werving en opleiding van nieuwe leerlingen. Ook nu is hij nog steeds actief betrokken bij de opleiding van jeugdleden, ook bij de onlangs gestarte blazerklas is hij actief als begeleider. Al jarenlang beheert Jur de instrumenten van de vereniging. Uiteraard is hij ook nog steeds actief als muzikant.

Ter ere van zijn 60 jarig lidmaatschap, maar bovenal voor zijn verdiensten voor Prins Hendrik, werd hij door het bestuur en de leden benoemd als Erelid van de vereniging. Hij ontving een mooi beeldje, een oorkonde en een bos bloemen.

Foto’s: Janet van Oostrum

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button