AlgemeenGemeente

Jongeren ISK in korte film: ‘Dit is mijn droom’

- advertentie -

Winschoten – Op het Tellerlikker Festival wordt zondag 20 september om 14.00 uur de korte film ‘Dit is mijn droom’ gepresenteerd. Hierin vertellen drie jongeren van de Internationale Schakelklas (ISK) van het Dollard College over hun dagelijks leven en hun dromen. Toch ziet hun jeugd er niet uit als die van een doorsnee Oldambtster. Oplaaiende oorlog dwong hen hun vaderland te ontvluchten. Een indrukwekkend en ontroerend verhaal. De film is gemaakt door De Klerk Media in opdracht van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Wethouder Bard Boon: “Samen met de kinderen, hun ouders en de leerkrachten heb ik de film al mogen zien. Prachtige verhalen, maar ook heel ontroerend, zelfs pijnlijk als je ziet wat de kinderen hebben moeten achterlaten.”

De film is gemaakt naar aanleiding van een bezoek van de klas aan Halte Democratie. Boon: “De leerlingen vertelden toen dat ze blij zijn dat ze in Nederland zijn en hier proberen een nieuwe toekomst op te bouwen. Maar hierbij stuiten ze ook op onbegrip en negatieve reacties. We hebben toen samen bedacht een mooie film te maken. Dit is het resultaat daarvan en dat mag er zijn.”

Singer-songwriter Kira Dekker heeft een nieuw nummer geschreven over hetzelfde thema. Aansluitend aan de film is haar videoclip te zien. Het filmblok wordt afgesloten door het Winschoter Stadsjournaal.

De film is om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur te zien in de filmzaal.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button