AlgemeenCultuurGemeente

Wethouder Laura Broekhuizen opent ‘Oktobermaand Kindermaand’

- advertentie -

Westerlee – Woensdagochtend 16 september is de kindermaand in Oldambt geopend door Wethouder Broekhuizen op C.B.S. Het Baken in Westerlee. De wethouder heeft de kleuterklas voorgelezen uit het prentenboek ‘Het nieuwe oude huis’. De kinderen hebben aandachtig geluisterd naar het verhaal. Aan het eind kregen zij een interactieve Oktobermaand Kindermaandkaart uitgedeeld. In oktober worden bij verschillende instellingen in de weekenden gratis activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd georganiseerd.

- advertentie -

Oktobermaand Kindermaand

In oktober maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale gratis activiteiten aangeboden. Er doen instellingen mee zoals musea, molens, theaters, tuinen, bibliotheken etc. Alle basisschoolleerlingen krijgen een kaart met informatie en een verwijzing naar de website www.kindermaand.nl. Daarop zijn alle activiteiten met een uitgebreide beschrijving te vinden. Al deze activiteiten zijn voor de kinderen gratis te bezoeken, alleen voor begeleidende (groot-)ouders of verzorgers kan entree worden gevraagd.

Oktobermaand Kindermaand wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. De organisatie is medemogelijk dankzij de inzet van gemeenten, de culturele instellingen, de scholen.

Het nieuwe oude huis

Het prentenboek ‘Het nieuwe oude huis’ is een uitgave van Erfgoedpartners. En is geschreven door de kinderboekenauteur Tjibbe Veldkamp. De illustraties zijn van Hans Prij. De leerlingen komen via het boek in aanraking met verschillende bijzondere gebouwen uit hun eigen omgeving zoals een kerk, een brugwachtershuisje en een molen. Ze ontdekken waar de gebouwen oorspronkelijk voor bedoeld waren, hoe ze nu worden gebruikt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button