Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Vorstelijk tafelen afgesloten in Westerlee, mooi bedrag voor musea

- advertentie -

Westerlee – Na een jaar lang Vorstelijk Tafelen Oldambt is op 24 september op het landgoed in Westerlee het project afgesloten met een bijzonder Koninklijk evenement. Na een Oranjeconcert, dat voor iedereen gratis toegankelijk was, werd het bedrag bekend gemaakt dat was opgehaald voor de musea in Heiligerlee. Miss Oldambt mocht het bedrag van 1280 Euro invullen op de cheque die ze vervolgens samen met burgemeester Pieter Smit overhandigde.

- advertentie -

Het laatste diner werd opgedragen aan Prinses Amalia. Nadat de vlag was gehesen door leerlingen van CBS Mons Sinaï uit Heiligerlee werd het Oranjeconcert gehouden met bekende vaderlandse liederen door Stedelijk Harmonie Orkest Nieuw Leven en Interkerkelijk Mannenkoor Scheemda. Na het concert kon worden aangeschoven aan het Vorstelijk diner. Tijdens het diner werd de laatste bladzijde van het boek Vorstelijk Tafelen omgeslagen waarmee het evenement symbolisch werd afgesloten.

Het boek bevat onder andere de gerechten die in het afgelopen jaar zijn bereid. De opbrengst van het boek gaat onder andere naar een aantal goede doelen en een initiatief om de Nederlandse kookkunst verder te ontwikkelen en producten van eigen bodem meer bekendheid te geven.

Foto’s: Marcel Lameijer/ Marcel-lameijer.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button