Algemeen

Bart Dieterman wil zich in de top van Freestyle Voetbal plaatsen

- advertentie -

Winschoten/ Amsterdam –  Op het EK kon hij nog niet schitteren, maar ambitieus blijft freestyle voetballer Bart Dieterman (15) uit Winschoten wel: hij wil Nederlands kampioen worden.

- advertentie -

Freestyle is het kunstzinnige broertje van het gewone voetbal. Hier draait het om de ’trics’ met de bal. Zittend, staand, met je voeten, je hoofd of met je borst. Alles mag, behalve je handen gebruiken. Voor het eerst was Nederland het toneel van het Europees kampioenschap freestyle voetbal. Afgelopen weekend vertoonden ruim honderd balvirtuozen uit twintig landen hun kunsten in de Amsterdamse Pijp.

Teveel risico
Bart was daar één van, maar bij de ingewikkelde trics ging het mis. ‘Ik nam teveel risico, daardoor ging het mis.’

Vrij
Toch blijft volgens Bart freestyle voetbal stukken leuker dan het gewone voetbal. ‘Bij veldvoetbal moet je op bepaalde tijden trainen en je hebt een trainer die zegt wat je moet doen. Bij freestylen ben je helemaal vrij met wat je doet.’

De beste
Over doe toekomst denkt Bart ook al na. Hij wil zich binnen drie jaar opwerken naar de top van Nederland. ‘Ik denk dat het realistisch is. Als ik zo door blijf trainen, kan ik zeker bij de betere van Nederland komen.’

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button