Algemeen

Leerlingen Campus Winschoten maken kennis met ondernemen

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van Campus Winschoten Handel & Administratie kregen de opdracht om met vijf euro winst te maken in het kader van project ‘Micro krediet mini onderneming’. Ze werden verdeeld in vijf ondernemingen en gingen vervolgens hard aan de slag. Met dit project hebben de leerlingen op een leuke wijze praktische kennis opgedaan in ondernemen. 

- advertentie -

Als opdracht moesten de leerlingen zoveel mogelijk winst behalen met een bedrag van vijf euro. Tijdens dit project kregen de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemen en hoe je het beste winst kan maken. Hier kwam natuurlijk veel bij kijken: leerlingen moesten producten inkopen, communiceren met conciërges en teamleiders, een WhatsApp groep aanmaken, reclame maken, posters ontwerpen en een presentatie geven.

Niet één onderneming heeft verlies gemaakt. Met winstmarges van 20% tot 400% mag er met recht gezegd worden dat ‘Micro krediet mini onderneming’ een geslaagd project was! Een van de vijf ondernemingen bestond uit Mohamed Salih, Jeroen Drent en Noah Gremmer. Zij hebben op de Stikkerlaan pannenkoeken verkocht met het hoogste winstpercentage. De drie leerlingen hebben maar liefst vijftig pannenkoeken ingekocht, met benodigdheden zoals poedersuiker en stroop en verkochten ze voor € 0,50 per stuk. Uiteindelijk hebben ze € 24,50 opgebracht met hun heerlijke pannenkoeken én natuurlijk veel kennis opgedaan!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button