AlgemeenGemeente

OZG en NAM zijn het nog oneens over kosten aardbevingsbestendig maken OZG

- advertentie -

Scheemda –  De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) heeft nog geen overeenstemming met de NAM over de extra kosten voor het aardbevingsbestendig maken van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

- advertentie -
Beide partijen zijn volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nog ‘in constructief overleg’. Ook is de financiering van het ziekenhuis in Scheemda nog niet rond. De OZG heeft zo’n honderd miljoen euro nodig voor de nieuwbouw.

Aanbesteding
De OZG is begin dit jaar wel gestart met de aanbesteding. Uit een voorinschrijving zijn vijf consortia gekomen die meedingen naar de opdracht. Ze hebben nog tot eind oktober de tijd om met een bod te komen. Het OZG hoopt de opdracht dan in de tweede helft van november te kunnen gunnen.

Volgens hoogleraar Huib van Romburgh aan de Rijksuniversiteit Groningen is het opmerkelijk dat de ziekenhuisgroep de aanbesteding gestart is, zonder zekerheid te hebben over de financiering.

Fronsende wenkbrauwen
‘Vergelijk het maar met een brood kopen bij de bakker. Die zal toch ook met zijn wenkbrauwen fronzen als je zegt dat je niet weet hoe je het brood gaat betalen. En bij een bouwproject gaat het wel om wat meer dan een wenkbrauw.’ Volgens de OZG is de gang van zaken niet vreemd. ‘Partijen weten dat een en ander onder voorbehoud is van doorgang van het gehele project.’

Laatste hobbels
Volgens een woordvoerder zijn de afspraken met de NAM en het rondkrijgen van de financiering de laatste hobbels die nog genomen moeten worden voordat de bouw kan beginnen.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button