Algemeen

Partij voor het Noorden wil haast maken met snel internet

- advertentie -

Winschoten – De Oldambtster fractie van de Partij voor het Noorden wil haast maken met de aanleg van snel internet in Oldambt. De fractie vraagt wethouder Broekhuizen partijen met elkaar in contact te brengen en bovenal initiatieven op elkaar aan te laten sluiten, zowel gemeentelijk als provinciaal.

- advertentie -

Teveel partijen wachten nu op elkaar. Er gaan allerlei initiatieven en namen van eventuele stakeholders in het rond. Oldambt Verbindt, Economic Board, provincie, en diverse gemeenten zijn een aantal van deze namen. Partij voor het Noorden heeft voor de expertise contact met de Winschoter Altjo van der Wal. Van der Wal heeft zeer veel operationele kennis van snelle netwerken.Hij heeft de Partij voor het Noorden een uitgewerkt plan gepresenteerd waarbij participatie van onze inwoners een grote rol kan spelen. De schouders moeten er gewoon onder, aldus fractievoorzitter Nieboer van de Partij voor het Noorden.

Het is aldus Nieboer van levensbelang voor dit gebied, dat we zorgen dat bedrijfstakken als gezondheidszorg en de agrarische sector optimaal kunnen werken. Los daarvan is het natuurlijk meer dan logisch dat iedereen in Oldambt beschikt over snel internet via bv glasvezel.Nieboer wil van de wethouder weten of zij ook van mening is dat we spijkers met koppen moeten slaan in deze. Het is met name voor o.a. krimpgemeenten van belang dat snel internet ook daadwerkelijk snel beschikbaar is.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button