AlgemeenGemeente

Ervaar de rust en donker tijdens de “Nacht van de Nacht”

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagnacht 24 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het elfde achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

- advertentie -

De gemeente Oldambt biedt u zaterdagavond 24 oktober een programma aan waarbij u kunt ervaren wat rust en donkerte betekenen in de gemeente Oldambt.

Programma
Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in de kinderboerderij aan Bovenburen 96 in Winschoten. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie, thee of limonade. Na een welkomstwoord van wethouder Ricky van den Aker wordt er een lezing gehouden door André Eijkenaar over nachtdieren. André Eijkenaar is werkzaam bij Landschapsbeheer Groningen, voorzitter van de kerkuilenwerkgroep en verwoed fotograaf van de ‘dieren op ons erf’.

Vervolgens vertrekken we met de bus naar de grote spuisluis in Nieuwe Statenzijl die de Westerwoldse Aa en de Dollard scheidt. Bij de sluis worden we ontvangen door het Waterschap Hunze en Aa’s. Na enige uitleg over ‘vistrek door de seizoenen heen’ gaan we de dijk op waar onderweg een optreden wordt verzorgd door de dansgroep van de muziekschool Oost Groningen/ kunstencentrum de Klinker onder leiding van Ina Possel. Rob Rosendahl, de stadsdichter van de gemeente Oldambt, zal tijdens de Nacht van de Nacht een gepast gedicht ten gehore brengen.

Na het beleven van de stilte en donkerte in het gebied rond de sluis vertrekken we weer naar Winschoten. Wij verwachten daar om 22.30 uur weer terug te zijn.

Aanmelden
Indien u op eigen gelegenheid gaat hoeft u zich niet aan te melden. Als u met de bus wilt van Winschoten naar de spuisluis in Nieuwe Statenzijl vragen wij u (vanwege het beperkt aantal plaatsen in de bus, circa 40) om zich aan te melden. Aanmelden kan via nachtvandenacht@gemeente-oldambt.nl tot en met donderdag 22 oktober.

- advertentie -

Ook kunt u kiezen om alleen het programma rond de spuisluis in Nieuwe Statenzijl te volgen. Het programma daar begint om 20.45 uur bij het gebouw van het Waterschap Hunze en Aa’s. Aan de deelname van de Nacht van de Nacht zijn geen kosten verbonden.

- advertentie - 

De gemeente organiseert deze “Nacht van de Nacht” in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, de KNNV Oost-Groningen (Veldbiologie), IVN-Bellingwedde, de Natuur- en Milieufederatie Groningen, de muziekschool Oost Groningen/ kunstencentrum de Klinker en Waterschap Hunze en Aa’s.

Graag tot ziens op zaterdagavond 24 oktober.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button