Algemeen

International Dutch Supercross Zuidbroek 2015

- advertentie -

Zuidbroek – Het duurt nog even voor de winter in het land komt. Voor de motorcrossers is dat eerder dan menigeen door heeft. Eind deze maand opent het Europese Supercross seizoen 2015/2016 met de Internationale Dutch Supercross in de Eurohal in Zuidbroek. De organisatie, voorgekomen uit de MC Delfcross uit Delfzijl, is inmiddels ervaren. Het wordt in Zuidbroek de 5e uitvoering. In de afgelopen jaren heeft de organisatie onder aanvoering van Pepijn de Haan en ex-crosser Sake Lemstra het evenement uitgebouwd tot de beste supercross van Nederland. Een slimme planning heeft daar aan bijgedragen. Doordat Dutch Supercross zo slim was haar evenement één week voor de start van de Duitse ADAC SX Cup Serie te plannen ontstond er interesse van de grote teams om in Zuidbroek aan de start te komen. De hal mag dan misschien kleiner zijn dat de stadions in Duitsland. De vloeroppervlakte in gebruik voor het parcours is van gelijke afmeting en ook de circuitbouwer is dezelfde Belg Freddy Verherstaeten. Interessant dus voor de SX teams om een extra test mogelijkheid te hebben om het team, de gecontracteerde rijders en het te gebruiken materiaal optimaal met elkaar af te stemmen. En hoe kan dat beter gebeuren als in wedstrijdverband zonder dat direct kostbare punten gemorst worden voor een prestigieus kampioenschap.

- advertentie -

Op deze manier wist de organisatie van Dutch Supercross grote namen uit de supercross wereld te verleiden om naar Zuidbroek te komen. De winnaars van vorige edities mogen er zijn. Afgelopen jaar won de Fransman Valentin Teillet op de V.d. Vegt Kawasaki. De slimmigheid van Dutchs Supercross was ook andere organisatoren opgevallen. Even leek het dit jaar fout te gaan omdat de Supercross Leipzig brutaal op de datum van Zuidbroek ging zitten. Deze Duitse organisatie maakt geen onderdeel uit van de ADAC SX Cup Serie (Stuttgart, Chemnitz, München, Dortmund) maar had wel oren naar een sterk deelnemersveld. Na rijp beraad en in overleg met de teams werd enkele maanden geleden besloten de datum van het evenement één week te vervoegen. Nu denderen de motoren op 30, 31 oktober en 1 november door de Eurohal in Zuidbroek.

Sake Lemstra is nog in volle onderhandeling met teams en rijders om een sterk deelnemersveld bij elkaar te brengen. De eerste Amerikaanse naam die de organisatie van de Dutch Supercross in Zuidbroek kan noemen is die van Jace Owen. Dit is niet zomaar de eerste de beste want dit jaar finishte hij in het East Coast Lites Supercross Kampioenschap in Amerika maar liefst drie keer in de top tien met als hoogtepunt een negende plaats in St. Louis. In de eindstand finishte hij als vijftiende en heeft dus een goed supercross seizoen achter de rug. In Zuidbroek komt hij aan de start op een Suzuki RM-Z450 met ondersteuning van Pol Motors, Compact Rent en Johannes Bikes.
Een team dat de Dutch Supercross in Zuidbroek uiterst serieus neemt dit jaar is het Haverkamp DWS Racing Team. Het team wordt mede mogelijk gemaakt door Klein Kromhof houtvezels, DWS Decals en Boensma automaterialen. Het team heeft toegezegd dit jaar met twee rijders aan de start komen en hiervan is de eerste rijder bekend. De kersverse Europees Kampioen MX2, Nick Kouwenberg uit Drunen, zal voor het Haverkamp DWS Racing Team aan de start komen in de SX1 klasse. Kouwenberg is een echte supercross specialist en won vorig jaar de supercross in Genua en werd tweede in Milaan. Ook in Zuidbroek heeft hij al eens voor een verrassing gezorgd door in de tijdtraining van de SX1 klasse de absoluut snelste tijd neer te zetten, voor alle Amerikanen en  Fransen. Met Nick Kouwenberg start er Nederlander in de SX1 klasse waar we voor kunnen juichen! De 2e naam voor dit team is nog niet bekend.
Het deelnemersveld zal in de komende weken nog versterkt worden. Hou daarom de website en de facebook pagina van Dutch Supercross in de gaten.

De Dutch Supercross in Zuidbroek heeft dit jaar een echte mascotte. Deze grappige mascotte met de naam Crossy. Crossy en de bevallige Dutch Supercross dames waren aanwezig bij de MXGP van Assen. Crossy  ging met iedereen op de foto en stond zelfs naast Europees Kampioen 125cc Jorge Prado op het podium. Vanzelfsprekend is Crossy erbij om u welkom te heten in de Eurohal in Zuidbroek op 30, 31 oktober en 1 november. Kom en geef Crossy “a hug” zoals de Amerikanen zeggen.

Wilt u erbij zijn dan is het zaak uw toegangskaarten tijdig aan te schaffen. Dat kan online via de website zodat u zeker bent dit evenement niet te missen. Vorig jaar was de zaterdagavond, de Nacht van Zuidbroek, nagenoeg uitgekocht. Op zondag is het echt “Familie Zondag” met veel ouders met kinderen. Als de kinderen kleiner zijn dan 1 meter mogen ze gratis mee naar binnen en anders tegen een gereduceerd tarief.

Aan het succesvolle programma is weinig veranderd. Op vrijdag is er veel startgelegenheid voor de nationale, regio- en clubrijders om op het unieke supercross parcours te kunnen rijden. De internationale deelnemers uit de SX1 en SX2 klassen zullen dan demonstratiewedstrijden rijden. Op zaterdagavond en zondagmiddag komen de grote kanonnen van de SX in de arena in hun strijd om de titel Koning van Zuidbroek.

Alle informatie over de Dutch Supercross in de vinden op internet, www.dutchsupercross.nl, facebook en twitter.

Entreeprijzen 2015
Kinderen:
Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen. Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,-

Vanaf 12 jaar gelden de volgende prijzen:
Vrijdag: €10 euro,- (alleen deurverkoop)
Zaterdag: €20 euro,- (deurverkoop €25 euro,-)
Combi ticket (zaterdag en zondag): €40 euro,- (zowel online als aan de deur)
Prijzen exclusief €1,50 euro servicekosten +3,5% fee (inclusief BTW)

Informatie
Dutch Supercross op Internet
W           www.dutchsupercross.nl
T             @dutchsupercross
FB           www.facebook.com/dutchsupercross

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button