Algemeen

Verslaafde looddief moet direct naar de kliniek

- advertentie -

Oostwold – Voor het stelen van lood is een 25-jarige man uit Oostwold veroordeeld tot een celstraf van anderhalve maand. Ook moet hij zich in een kliniek laten behandelen aan zijn verslaving.

- advertentie -

De man werd in juni slapend in de bosjes in Hoogezand aangetroffen. Hij lag naast lappen gestolen lood. De dakloze man had een stanleymes bij zich. Hij had het lood gestolen uit het winkelcentrum. Het stanleymes gebruikte hij om het lood mee los te maken.

Honderd kilo lood
Dit was niet het enige. De Oostwolder had ook ruim honderd kilo lood gestolen uit vier scholen. Hij verkocht het om van de opbrengst drugs te kopen. De twintiger is al langere tijd ernstig verslaafd en heeft mede daardoor een flink strafblad opgebouwd.

Duizenden euro’s schade
De man stal destijds ook de iPhone van zijn zus. Hij moet haar een schadevergoeding van 150 euro betalen. De schade die de man in het winkelcentrum in Hoogezand heeft aangericht, wordt geschat op 12.000 euro. De verzekering heeft het grootste gedeelte uitgekeerd. Het restant, de eigen bijdrage van 2.500 euro, moet de Oostwolder zelf betalen.

Meteen naar kliniek
Omdat de man al anderhalve maand in voorarrest zat, kan hij linea recte de kliniek in. Het behandeltraject duurt naar verwachting anderhalf jaar. Mocht de man opnieuw de fout in gaan, dan moet hij 4,5 maand de cel in.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button