AlgemeenOp stap

Circus Renz komt naar Winschoten, laatste tournee met olifanten

- advertentie -

Winschoten –  Circus Renz Internationaal strijkt van 12 tot en met 15 november neer bij manege De Dollard in Winschoten. Met name de drie imposante olifanten Linara, Laike en Zaila zullen veel bekijks trekken. Het is de laatste tournee voor de drie olifanten. Olifanten in het circus zijn sinds kort verboden.

- advertentie -

Linara, Laike en Zaila mogen dus niet in de piste. Wel zal de show Smile van Circus Renze Internationaal, dat al 175 (!) jaar aan de weg timmert genoeg spektakel bieden voor circusliefhebbers.

Amanda Renz, mededirecteur van kan er niet over uit. De olifanten zijn al 35 jaar in de familie, zegt ze. “Het zijn ontzettend intelligente en gevoelige dieren. Ze hechten zich aan elkaar en aan ons. Wij werken en wij leven met de dieren, ook met de olifanten. We weten precies wat ze nodig hebben, hoe we met ze om moeten gaan. Ze zijn geboren in ons circus. We kunnen ze niet weg doen.”

Doorn in het oog
Wilde dieren in het circus zijn een doorn in het oog van Vereniging Wilde Dieren de Tent Uit, die zich hard heeft gemaakt voor het verbod op circusdieren. Eind vorig jaar werd een verbod op het vervoer van wilde dieren door circussen van kracht. Renz stapte naar de rechter en kreeg voor elkaar dat Linara, Laika en Zaila tot en met januari mee mogen reizen met het circus.

De nieuwe wet lijkt symboolpolitiek. Veel wilde dieren zullen naar het buitenland verdwijnen en het is maar de vraag of ze daar beter af zijn. Zo bracht Circus Freiwald olifant Buba naar Duitsland om boetes en zelfs in beslagname van de dieren te ontlopen. Dat pakte verkeerd uit: Buba werd ziek van heimwee, omdat ze haar vaste verzorgers miste. Ze at en dronk niet meer. Diverse dierenartsen adviseren om de olifanten niet bij hun vertrouwde verzorgers weg te halen.

De shows in Winschoten zijn:
Donderdag 12 november: 19.00 uur (entree 8 euro, loge uitgesloten)
Vrijdag 13 november: 17.00 uur.
Zaterdag 14 november: 15.00 uur.
Zondag 15 november: 14.00 uur.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button