Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Campus Winschoten wint Wubbo Ockelsprijs

- advertentie -

Winschoten – De Wubbo Ockelsprijs is een jaarlijkse prijs voor een school in Noord-Nederland die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Het bijzondere is dat er dit jaar niet één maar drie scholen beloond worden voor hun initiatief op het gebied van duurzaamheid. Campus Winschoten wint de prijs samen met nog twee andere scholen in het noorden. De innovatieve leerlingen van Campus Winschoten vielen vorig jaar ook al in de prijzen.

- advertentie -

Wubbo Ockels
was natuurkundige, ruimtevaarder, piloot en  hoogleraar. Hij zette zich o.a. in voor duurzame ontwikkelingen en was hiervoor de inspirator voor de Wubbo Ockelsprijs. Wubbo Ockels overleed in 2014. 

Duurzame attitude
Campus Winschoten is een school voor beroepsonderwijs in de gemeente Oldambt en omgeving en heeft doorlopende leerlijnen vanaf het derde leerjaar vmbo tot en met niveau 4 van het mbo. De school werkt hard aan duurzaamheid. Niet alleen over het schoolgebouw is goed nagedacht om duurzaam om te gaan met grondstoffen, energie en water. Ook de leerlingen en medewerkers denken hierover na. Duurzame attitude gaat over het simpel nadenken tot het printen van een mailtje tot het verwarmen van het gebouw d.m.v. aardwarmte. 

Fietstastisch
De derde klassen van Campus Winschoten beginnen elk jaar met een blok over duurzaamheid en innovaties. De leerlingen werken de zelfbedachte innovaties uit. Zo hebben de leerlingen van electro, metaal, zorg en welzijn en applicatiebeheer een fietsapp ontwikkeld: Fietstastisch. Fietsen is gezond en duurzaam, deze Fiets-app bevordert het fietsen. Het is een beloningsysteem bij het gebruik van de fiets. Er worden punten verzameld op de app en bij voldoende punten kan de leerling iets uitkiezen uit de gezonde kantine van Campus Winschoten. Het UMCG, Healty Ageing heeft al belangstelling getoond voor de fiets-app Fietstastisch. 

Trots
Docent Marleen Linnenkoper van Campus Winschoten is erg trots op haar leerlingen. “Onze leerlingen zijn zo actief bezig, o.a. ook met een ontdektuin in Holwierde en Winschoten. Dat leerlingen in hun vrije tijd verder gaan met het ontwikkelen van hun projecten, geeft een positieve ‘vibe’. Het project daktuinchicks, bij basisschool De Klimop in Ter Apelkanaal, loopt nu inmiddels al vijf jaar. De leerlingen die het destijds hebben opgezet sturen nu nog steeds, vanuit hun Terra mbo-groen-opleiding, de huidige leerlingen fanatiek aan. 

Uitreiking Wubbo Ockelsprijs
Hoe het prijzengeld van € 10.000,- precies wordt verdeeld, zal bekendgemaakt worden tijdens de feestelijke uitreiking op vrijdagmiddag 13 november. Campus Winschoten wil de prijs inzetten voor een laptopkar en/of een 3D-printer. Als er nog wat geld overblijft gaat dit naar het Zorgtehuis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button