Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

41-Jarige schennispleger uit Winschoten krijgt taakstraf

- advertentie -

Winschoten – Een 41-jarige schennispleger uit Winschoten heeft honderd uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen in de Groninger rechtbank.

- advertentie -

De man bevredigde zich vaak in zijn auto terwijl hij langs fietsende tienermeisjes reed.

Landweggetjes
Dat gebeurde al af en toe sinds 2011, maar de afgelopen tijd deed hij het gemiddeld een tot twee keer per week. Op weg naar zijn werk in Delfzijl nam hij een omweg langs onder meer Wagenborgen, Rottum en Warffum. Hij reed dan langs meisjes die op een landweggetje fietsten of bij een school op de bus wachtten.

Stress
Drie meisjes, twee van 14 en een van 12 jaar, deden aangifte tegen hem. De Winschoter bekende en schaamde zich erg. Hij benadrukte dat hij dacht dat de meisjes minstens 16 waren en vertelde dat hij ermee begon vanwege stress na zijn scheiding. Toen de politie hem na de aangiftes in juni benaderde, zocht hij zelf hulp via de huisarts.

Behandelverplichting
Die hulp moet blijven, vond de officier van justitie. Ze eiste daarom tevens een behandelverplichting. De advocaat achtte dat ook verstandig, maar vond de werkstraf te zwaar. Uitspraak volgt over twee weken.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button