Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijtje op gemeentehuis

- advertentie -

Winschoten – Vrijdagochtend brachten twaalf kinderen van de SBO Delta uit Winschoten een ontbijtje bij burgemeester Pieter Smit en wethouder Laura Broekhuizen op het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

- advertentie -

De burgemeester en wethouder onderstrepen hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en vonden leuke gesprekken plaats.

Donatie aan de LINDA.foundation
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Pieter Smit symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation. Dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand Dit door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen van SBO Delta namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst. Burgemeester Pieter Smit en wethouder Laura Broekhuizen kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. Voor het 13e jaar op rij wordt een week lang aandacht geschonken aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button