Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidentenKort nieuws

Schipt ramt spoorbrug, geen treinverkeer naar Leer

- advertentie -

Weener – Donderdagavond is er tegen een spoorbrug in het Duitse Weener een groot vrachtschip gebotst. Hierdoor ligt het treinverkeer stil tussen Bad Nieuweschans en Leer. Ook kunnen er op dit moment geen schepen langs.

- advertentie -

Volgens belangenvereniging Schuttevaer die met de kapitein heeft gesproken van het 112 meter lange schip zou het schip met volle vaart tegen de brug zijn gevaren. Volgens de kapitein van het schip erachter kondigde de brugwachter een trein aan en beloofde hij daarna de brug open te doen voor het vrachtschip. Toch stopte het schip niet.

Bussen
Een woordvoerder van Arriva laat weten dat er voorlopig bussen blijven rijden tussen Bad Nieuweschans en Leer. De vervoerder gaat vrijdagochtend kijken hoelang er geen treinen kunnen rijden. De schade is enorm.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button