Algemeen

Gemeente raad Oldambt stemt in meerderheid voor komst Wereldbazar

Winschoten – De gemeenteraad van Oldambt heeft maandagavond in grote meerderheid voor de komst van De Wereldbazar gestemd.

- advertentie - 

Daarmee is de zoveelste horde genomen. De initiatiefnemers zijn al tien jaar bezig om hun project te realiseren.

Ambtelijke fout
De Wereldbazar had al eerder de goedkeuring van de raad van Oldambt, maar de Raad van State veegde het bestemmingsplan voor de overdekte markt aan de Rensel in Winschoten eerder dit jaar van tafel. Dat kwam door een ambtelijke fout in het provinciehuis. De procedure moet daarom opnieuw beginnen.

Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) durft niet te zeggen of er weer bezwaren worden ingediend. ‘Maar ik heb er wel vertrouwen in dat alles nu is afgedekt.’

Vertrouwen raad
Petra van Gaanderen, directeur van De Wereldbazar, is opgelucht dat deze horde weer genomen is: ‘Ik ben blij met het vertrouwen van de raad. We kunnen zo eindelijk werkgelegenheid naar dit gebied brengen’.

Gestopt met plannen
Wanneer de schop de grond in kan? Van Gaanderen kan er nog geen antwoord op geven. ‘Ik ben een aantal jaren geleden gestopt met het maken van een planning’, zegt ze. ‘We hadden al acht jaar klaar kunnen zijn. Maar ik heb er wel vertrouwen in.’

Bron: RtvNoord

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

9 Reacties

Back to top button