Algemeen

Vandaag komen Dickens personages tot leven in Beerta

- advertentie -

Beerta – Ieder jaar in december verandert het centrum van het Oldambster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Vandaag, de laatste zondag voor de kerstdagen staat het dorp, alweer voor de zesde keer,  volledig in het teken van ‘Dickens Day’!

- advertentie -

De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de 100 standhouders. Het aanbod aan marktkramen is divers. Van sfeervolle kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten, van kleding tot brocante, er is van alles te koop. Uiteraard aangevuld met oude ambachten en, voor de eerste keer, is er vandaag een hobbymarkt rondom het woonzorgcentrum De Tjamme!

Dickens personages komen tot leven…..
De kerstmarkt is tussen 11:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Tijdens de markt lopen er ruim 100 figuranten, acteurs, muzikanten en koorleden in Dickensstijl rond. Op de intiem ingerichte en feeëriek verlichte pleintjes komt u natuurlijk de bekende figuren uit de verhalen van Charles Dickens tegen waaronder de chagrijnige Scrooge, Oliver Twist en de boefjes van Fagin. Daarnaast zijn er verschillende straattheater acts en wordt Dickens Day dit jaar weer als vanouds afgesloten met een grootse fakkeloptocht……

Beleef de magie van de 19e eeuw in Beerta.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (Archief) 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button