AlgemeenIncidenten

Politie inval leidt tot twee hennepkwekerijen en aanhoudingen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De politie trof donderdagmorgen in twee naast elkaar gelegen locaties aan de Oudezijl hennepkwekerijen aan.

- advertentie -

Op een zolder van een loods werd een kwekerij aangetroffen met 368 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgenomen. Tevens werden daar twee verdachten, 43 en 45 jaar oud en afkomstig uit Bad Nieuweschans, aangetroffen en aangehouden. De 43-jarige probeerde het werk van de politie te belemmeren en gooide tevens een ijzeren stang in de richting van een politieauto.

In een aangrenzende garage werd hierna een tweede kwekerij aangetroffen. Hier stonden 1522 hennepstekjes en 29 moederplanten. De planten en de voor de kwekerijen benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button