AlgemeenRegionaal nieuws

Rotary​ ​Winschoten​ ​helpt​ ​Sint​ ​Maarten

- advertentie -

Winschoten – De Rotaryclub Winschoten helpt Sint Maarten door de aanschaf van een zogenaamde shelterbox. Dit is een grote kunststofkist waarin diverse noodzakelijke zaken worden gestopt: een “winterharde” familietent, slaapmatjes, dekens, gereedschap, brander, eetgerei, plastic zakken, touw, allerlei gereedschap, kinderpakketjes.

- advertentie -

En niet te vergeten zuiveringstabletten om tien personen drie maanden lang van veilig drinkwater te voorzien. De tent biedt getroffenen een dak boven hun hoofd, warmte en hopelijk een beetje waardigheid door de privacy van de tent.

Orkaan Irma
Reeds twee dagen nadat de vernietigende orkaan over Sint-Maarten raasde, besloot de Rotary snel te handelen. Geen stroperige procedures, maar een snelle actie recht uit het hart. Inmiddels zijn er meer dan 250 shelterboxen gedoneerd vanuit de diverse Rotary clubs in Nederland, waaronder Winschoten.

Rotary is een serviceclub die goede doelen helpt en ondersteunt. Zo is deze zomer met hulp van Rotary Winschoten een “Trekvlot” gerealiseerd. Het “trekvlot” is onderdeel van de belevingsroute in het Stadspark van Winschoten. Mocht u bij willen dragen aan een project of meer informatie willen over de projecten neem dan contact op met Rotary Winschoten via info@rotarywinschoten.nl. of voor shelterboxen via www.shelterboxen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button