AlgemeenSport

Trio Turninstituut wint zilver tijdens Acro-wedstrijden

- advertentie -

Nieuwe Pekela – In sporthal De Spil in Nieuwe Pekela werd op zaterdag 30 januari de eerste plaatsingswedstrijd ACRO-gymnastiek voor de C-lijn gehouden. Ruim 150 deelnemers uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe kwamen in actie en zetten de eerste score neer voor plaatsing voor de landelijke wedstrijden.

- advertentie -

Spannende strijd
Bij de Trio’s waren de 27 teams goed aan elkaar gewaagd en werd het een spannende strijd. De oefeningen zaten vol moeilijke acrobatische elementen en mooie choreografie. Uiteindelijk was er een hele verdienstelijke tweede plaats voor Julie Hindriks, Nanda en Remke Huisman van het Turninstituut uit Scheemda. Zij behaalden met hun strak uitgevoerde oefeningen een totaal score van 51.300 punten. Het trio van Bato bestaande uit Daniek Molema, Anniek Bakker en Cheyenne Jansen van GV Bato behaalde een keurige 11e plaats.

Blessure
Het trio Daniek Jonker, Elien Kluiter en Paulien Rosema uit Nieuwe Pekela moest helaas de wedstrijd staken vanwege een ernstige blessure van Elien tijdens de oefening. Spijtig genoeg is het veelbelovende seizoen nu voorbij.

Bij de duo’s was het deelnemersveld nog groter. In de groep van 30 teams komt één duo uit Oost-Groningen in actie. Floor van Dongen en Jolienke Huisman van het Turninstituut draaiden nog niet hun beste wedstrijd, maar het zag er al veelbelovend uit voor het verdere seizoen. Met hun mooie artistieke oefeningen behaalden ze een 10e plaats en scoorden ze nu al de limiet voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

De volgende wedstrijd, de Provinciale Kampioenschappen,  worden gehouden op 27 februari in Sporthal de Rietkraag in Oostwold.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button