AlgemeenKort nieuws

Voorleeswedstrijd Read2Me op het Dollard College

- advertentie -

Winschoten – In alle eerste klassen van de vestiging Hommesplein- Stikkerlaan van het Dollard College wordt in het kader van de nationale voorleeswedstrijd ‘Read2Me’ door de leerlingen voorgelezen.

- advertentie -

De afgelopen tijd hebben alle leerlingen in de eerste klassen elkaar voorgelezen en gejureerd, en hier is per klas een winnaar uitgekomen. De klassenwinnaars doen aanstaande vrijdag 5 februari mee aan de schoolfinale, de winnaar gaat uiteindelijk verder naar de provinciale finale en mogelijk daarna naar de landelijke finale.

Het Dollard College wil leerlingen stimuleren om te lezen, niet alleen om hun leesvaardigheid te verhogen maar ook omdat het leuk is. Voorlezen is een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een spannend boek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Vestiging Hommesplein-Stikkerlaan werkt in het kader van het project Vrij lezen nauw samen met de bibliotheek De Klinker in Winschoten. Read2Me! is het vervolg hierop en is dé voorleeswedstrijd voor eersteklassers van het voortgezet onderwijs.

Voorlezen wordt gestimuleerd
Tijdens de wedstrijd lezen leerlingen fragmenten uit jeugdboeken voor. Vooral de boeken van Mel Wallis de Vries, Jeff Kinney, Rachel Renée Russell en Carry Slee zijn populair om te worden voorgelezen. De wedstrijd wordt gepresenteerd door twee leerlingen die over iedere finalist iets vertellen, in de jury zitten docenten, medewerkers van de vestiging en van de bibliotheek. De finalisten mogen klasgenoten en hun ouders als supporters meenemen. Alle finalisten ontvangen een oorkonde en de uiteindelijke voorleeskampioen van het Dollard College ontvangt een speciale prijs. Het voorlezen wordt op de hele school gestimuleerd.

Alle docenten van de vestiging worden opgeroepen om mee te doen aan de voorleesweek, die nog tot 6 februari duurt. In de les kunnen ze vertellen over een boek dat hen vroeger heeft ‘gegrepen’ en ze kunnen een stukje voorlezen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button