AlgemeenGemeente

Informatieavond noodopvang Beerta krijgt strenger deurbeleid

- advertentie -

Beerta – Binnenkort vind zich de vijfde informatieavond plaats over de noodopvang bij Beerta. Bij deze avond geldt een strenger deurbeleid wat eerst van toepassing was. Betrokkenen krijgen een toegangskaart thuisgestuurd, daarbij moet men zich legitimeren bij twijfel. Dit meldt Dagblad van het Noorden op haar website.

- advertentie -

‘Onze eigen inwoners moeten de kans krijgen’
‘Ik wil niemand de mond snoeren, maar onze eigen inwoners moeten toch de kans krijgen hun zegje te doen. Als dat om wat voor reden dan ook niet lukt, moet je maatregelen nemen.” Inwoners van Beerta hebben zich tijdens de laatste informatieavond geërgerd en gestoord aan mensen die niet uit Beerta of uit de directe omgeving kwamen. ”Toch voerden zij het meeste woord” Meldt Pieter Smit.

Adviezen, tips en meningen
”Dat de noodopvang er komt, is een gegeven. We willen nu met de Beertsters communiceren hoe nu verder. Hoe gaat het met het openbaar vervoer, waar moet een hek komen, waar bijvoorbeeld een lichtpunt? Al dat soort dingen komen aan de orde.”

Onderwerpen die vooral van belang zijn voor de inwoners van het dorp Beerta, Kromme Elleboog en Oostereinde. Smit wijst hier verder op dat tijdens de vijfde informatieavond vooral over uitvoeringszaken wordt gesproken. 

”Daarom houden we voorafgaand aan de informatieavond open huis op de noodopvang. Ook voor dit open huis worden mensen persoonlijk uitgenodigd. Tijdens de rondgang kunnen mensen nog adviezen, tips of hun mening geven. Wij hechten sterk aan de mening van de direct-omwonenden.”

Informatieavond
De informatieavond en het open huis vinden op donderdag 25 februari plaats. Twee dagen later komen de eerste vluchtelingen aan in de noodopvang.

De noodopvang biedt plaats aan maximaal duizend vluchtelingen en zal maximaal een jaar open zijn. Eind mei moet het 6 miljoen euro kostende complex in natuurgebied Het Wold worden opgeleverd.

Bron: DvhN
Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button