Algemeen

Azaleastraat in Winschoten verandert naar een spannende filmset

- advertentie -

Winschoten – De Azaleastraat in Winschoten lijkt de afgelopen weken wel op een filmset. 30 Van de 36 panden staan leeg, uiteindelijk zullen deze woningen tegen de vlakte gaan. Reden genoeg om hier realistisch te gaan oefenen, volgens de politie en de brandweer.

- advertentie -

De Winschoter huurdersvereniging Bloemenbuurt heeft bij woningcorporatie Acantus aan de bel getrokken over onaangekondigde oefeningen in leegstaande woningen.

Politie-invallen
”Op een middag zagen we ineens veel politie met breekijzers op de schouder. De agenten vielen woningen binnen. Het ging denk ik om een arrestatieteam”, herinnert Trijn Kootstra zich en verteld dit aan Dagblad van het Noorden ”We wisten niet wat ons overkwam. We hebben toen als bestuur van de huurdersvereniging met Acantus gebeld en kregen te horen dat het om een oefening ging. We stonden versteld, want Acantus had ons juist gevraagd een oogje in het zeil te houden.”

Brandweeroefeningen
Niet alleen de politie oefent realistisch met de leegstaande woningen, nadat de politie weg is komt namelijk het volgende hulpveringsvoertuig voor de deur, tenzij deze is geforceerd. De brandweer van Oldambt heeft namelijk al twee oefeningen achter de rug en heeft volgende week de laatste training in een van de woningen.

”We plaatsen een bord met daarop de tekst dat het om een oefening gaat”, zegt brandweercommandant Marion Kroeze. Zij is blij dat Acantus woningen beschikbaar stelt.

Vooraf geïnformeerd
Acantus bevestigt dat ze met regelmaat leegstaande woningen ter beschikking stelt aan hulpverleners. ”We hebben bijvoorbeeld ook een afspraak met de brandweer”, zegt woordvoerder Leonie Wedda. Ze zegt dat het wijkteam Bloemenbuurt vooraf is geïnformeerd over de op stapel staande oefeningen. ”Misschien dat de communicatie met de huurdersvereniging niet goed is verlopen.”

Asbestsanering
Begin maart begint Acantus met de asbestsanering van de 36 huizen. Daarna volgt de sloop van de panden. De meeste bewoners, op vijf na, hebben al vervangende woonruimte.

- advertentie -

Onduidelijk is hoe Acantus de leegte opvult. ”We gaan daarover met de bewoners en de gemeente in overleg”, zegt Leonie Wedda.’‘Er komen in ieder geval geen woningen weer.”

- advertentie - 

Bron: DvhN 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button