Algemeen

Taakstraf geëist tegen 29-jarige man uit Midwolda voor mislukte straatroof

- advertentie -

Midwolda – Een 29-jarige man uit Midwolda moet als het aan de officier van justitie ligt een werkstraf van 240 uur uitvoeren, omdat hij met een mes probeerde een klant van een elektronicawinkel in Groningen te beroven. Ook werd een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen hem geëist.

- advertentie -

Het slachtoffer stapte uit de winkel in de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat, toen de verdachte op hem af kwam en hem zijn pas gekochte spullen afhandig probeerde te maken. Dat mislukte, waarop de Midwolmer er vandoor ging. Wel liep het slachtoffer een kleine snee op door de worsteling.

DNA-match
De overval gebeurde al in november 2010, maar de verdachte kwam pas enkele jaren later in beeld omdat zijn DNA toen in de databank werd opgenomen in verband met een ander delict.

Dat DNA matchte met sporen op een mes dat zo’n honderd meter verderop in de Oude Kijk in ’t Jatstraat werd gevonden. Vlakbij vond de politie een sleutelbos. De man meldde enkele dagen later dat hij zijn sleutels kwijt was, maar destijds werd er nog geen link gelegd.

Psychose
Dat alles was volgens de officier ’te toevallig’. De verdachte zelf kon zich niets meer van het voorval herinneren. Hij had indertijd last van een psychose en was aan de drugs.

De officier hield bij de strafeis onder meer rekening met zijn psychische stoornis. De advocaat van de man uit Midwolda pleitte voor vrijspraak, omdat volgens hem niet kan worden bewezen dat het mes bij de overval werd gebruikt.

- advertentie -

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

- advertentie - 

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button