AlgemeenRegionaal nieuws

Toch minderjarige meisjes ontdekt in seksclub, Winschoter blijft vastzitten

- advertentie -

Gieterveen – Een tip over een minderjarige werkneemster van Nightclub Casa Grande in Gieterveen is de aanleiding voor de inval in de club. Daarbij trof de politie ook een tweede minderjarig meisje aan, meldt RTV Drenthe.

- advertentie -

Na de inval zijn op 14 februari de 53-jarige beheerster uit Borger en de 53-jarige exploitant van de club uit Winschoten aangehouden. De gemeente maakte gisteren de aanhoudingen bekend.

Voorarrest verlengd
De twee minderjarige meisjes zijn ondergebracht bij zorgcoördinatoren in Groningen en Drenthe. Daar wordt onderzocht wat er verder met hen moet gebeuren. De opgepakte beheerster en exploitant zitten nog vast. De rechter-commissaris van de rechtbank in Assen verlengde afgelopen vrijdag hun voorarrest.

Mensenhandel
Zowel in Drenthe als Groningen is een Ketenregisseur Mensenhandel actief. Zij zijn bezig om bij signalen en tips samen met politie, zorgcoördinatoren, de GGD en gemeenten gevallen van mensenhandel op te sporen.

Vergunning ingetrokken
Casa Grande is voor drie maanden gesloten door Van Oosterhout. De vergunning is ingetrokken. Of de nachtclub weer open gaat, is afhankelijk van de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button